Soto ajam

Soto ajam (kippensoep)

Wil je een goed vullende exotische soep? Dan hebben wij deze Indonesische Soto Ajam voor jou. Het is een goed gevulde Indonesische kippensoep. Soto betekend soep en ajam betekend kip. Soto Ajam kun je maken met getrokken kippenbouillon en veel kruiden, maar wij laten jullie zien dat het ook op een simpele manier te maken is.

Ingredi├źnten:

1 rode peper
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook
2 tl kurkuma
2 tl gember poeder
1/2 tl koriander poeder
eventueel stukje laos, eventueel stukje verse gember
1 chinese kool
1.5 liter kippenbouillon
400 gram kipfilet
4 gekookte eieren
mihoen
gebakken uitjes

En zo maak je het:

  • Zet een pan met water op het vuur om de eieren te koken. Spoel ze daarna af zodat ze goed te pellen zijn.
  • Zet een soep pan op het vuur en voeg een scheut zonnebloem olie toe
  • Zet een pan op het vuur en kook de eieren
  • Snijd de peper fijn en bak dit in de pan aan
  • Snipper de ui en knoflook en voeg dit toe aan de pan
  • Snijd de chinese kool in vieren en verwijder de kern. Snijd het vervolgens in reepjes van 1- 1 1/2 cm dik en leg het aan de kant
  • Voeg de kruiden toe en roer dit erg goed zodat de kruiden niet verbranden
  • Doe de chinese kool in de pan en bak dit mee
  • Snijd de kip in reepjes en zet dit aan de kant
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat dit alles even 10 min pruttelen
  • Zet dan het vuur van de pan wat zachter zodat het nog net kookt en voeg dan de kip toe en laat dit nog zo’n 7 minuten meekoken
  • Zet ondertussen de waterkoker aan zodat je mihoen 5 minuten kan laten weken
  • Doe de mihoen in een kom en schenk daar boven op de soep
  • Serveer de Soto Ajam met het ei en gebakken uitjes

Eet smakelijk!
Of op zijn indisch: Selamat makan!

 

Soto ajam
Informatie
recipe image
Recept Naam
Soto ajam
Publicatie Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Facebook0
Facebook
Pinterest3
Pinterest
INSTAGRAM

Online Chefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *