Sate-gehaktschotel met sperziebonen

 

Deze Indisch geïnspireerde sate-gehaktschotel met sperziebonen is een comfort food gerecht om te eten na een dag hard werken, of fijn om restjes groenten op te maken uit de koelkast.

Indische gehakt pinda schotel

2-3 personen

Ingrediënten

1 ui
3 knoflook
300 gram gehakt
1 kleine tl koriander poeder
1 kleine tl komijn poeder
1 kleine tl gemberpoeder
1 kleine paprikapoeder
2 tl sambal
1 rode paprika
250 gram sperziebonen (diepvries)
3 flinke el pindakaas
3 el ketjap
1 blikje mais

rijst
gebakken uitjes

En zo maak je het :

  • Zet een pan op middelhoog vuur met een scheut zonnebloemolie
  • Snipper de ui en knoflook en bak dit rustig aan in de pan
  • Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul
  • Voeg de kruiden toe en bak dit voor 1 minuut aan
  • Snijd de paprika in blokjes en voeg dit samen met de sperziebonen toe aan de pan en bak dit even aan
  • Voeg de pindakaas en ketjap toe en roer dit goed door elkaar heen en voeg zo’n 100 ml water toe
  • Voeg de mais toe
  • Als de saus te dik wordt, voeg dan nog wat water toe en laat de pan even met de deksel erop zo’n 5 min pruttelen zodat de sperziebonen gaar zijn
  • Serveer dit gerecht met wat rijst en gebakken uitjes

Eet smakelijk!

Indische gehakt pinda schotel
Informatie
recipe image
Recept Naam
Saté gehaktschotel met sperziebonen
Publicatie Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde Beoordeling
2.51star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)

Facebook0
Facebook
Pinterest2336
Pinterest
INSTAGRAM

Online Chefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *