Rode linzen soep

Rode linzen soep is eigenlijk altijd goed. Het is namelijk super gezond, een goed vullende maaltijdsoep, zeer smakelijk door de gebruikte kruiden, low budget, gemakkelijk om te maken en een heerlijk gerecht zowel met mooi of slecht weer. Je kunt dit gerecht gemakkelijk vegetarisch of vegan maken door geen spekjes toe te voegen.

Rode linzen soep

Dit recept is voor 4 kommen soep

Ingredi├źnten:

100 gram gerookte spekreepjes (optioneel)
2 uien
1 peen
1 prei (gewassen)
4 tenen knoflook
1 tl komijnpoeder
1/2 tl koriander poeder
1/2 cayennepeper
1 klein blikje tomatenpuree
250-300 gram rode linzen
1 1/2 liter bouillon

En zo maak je het:

  • Verwarm een soeppan en voeg de spekreepjes toe en bak deze aan
  • Snijd ondertussen de uien grof en voeg deze toe aan de spekjes
  • Snijd de prei en wortel in kwarten en snijd vervolgens in plakjes
  • Bak de groenten mee in de pan
  • Snijd dan de knoflook fijn en bak deze ook voor zo’n 5 minuten mee
  • Voeg de kruiden toe en bak dit 2 minuten mee en voeg dan de tomatenpuree en ontzuur deze. (Dit doe je door de tomatenpuree voor 2 minuten mee te bakken)
  • Voeg dan dan de linzen en de bouillon toe en breng dit aan de kook
  • Laat de soep met de deksel op de pan zo’n 10-15 minuten koken tot de linzen gaar zijn.

Eet smakelijk!

Rode linzen soep
Informatie
Recept Naam
Rode linzen soep
Publicatie Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Facebook0
Facebook
Pinterest11
Pinterest
INSTAGRAM

Online Chefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *