Pasta carbonara

Een recept voor een pasta carbonara zonder room, zoals het originele recept het voorschrijft. Wij hebben courgettes toegevoegd aan dit recept wat zorgt voor de nodige vitamines. Het is een simpel gerecht en het staat binnen 15 min op tafel!! Kijk snel naar het recept en probeer het uit!

pasta carbonara

Dit recept is voor 2 personen

Ingrediënten:

Handje vol spekjes
1 ui
3 tenen knoflook
2 courgettes
handvol geraspte Parmezaanse kaas
2 eieren
optioneel: wat tijm
penne pasta

En zo maak je het:

  • Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking
  • Zet een koekenpan op redelijk hoog vuur en bak hierin de spekjes uit
  • Snijd ondertussen de ui en voeg dit toe aan de spekjes
  • Snijd de courgette door midden en vervolgens weer door midden (dus in kwarten). Snijd de zaadlijsten eruit en snijd vervolgens de courgette in schuine plakjes zodat het de vorm heeft van de penne pasta
  • Snipper de knoflook en voeg dit samen met de courgette toe aan de pan en bak dit op redelijk hoog vuur
  • Breng dit alles op smaak met flink wat peper en wat zout
  • Klop ondertussen 2 eieren los in een kom en voeg hierbij de geraspte Parmezaanse kaas toe
  • Haal een kopje kookvocht uit de pan van de pasta
  • Giet de pasta af wanneer deze al dente is en voeg het toe aan de pan met de groenten
  • Haal de pan van het vuur en luister naar de pan tot het “bak geluid” van de pan afneemt
  • Voeg dan het ei toe en roer dit direct door de pasta heen zodat het geen roerei wordt
  • Wanneer de pasta er wat droog uit ziet, kun je wat kookvocht toevoegen zodat het smeuïg is

Eet smakelijk!

 

pasta carbonara
Informatie
recipe image
Recept Naam
Pasta carbonara
Publicatie Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Facebook0
Facebook
Pinterest7
Pinterest
INSTAGRAM

Online Chefs

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *