Nasi met hamblokjes

 

Nasi goreng is een makkelijk recept wat ideaal is voor een doordeweekse avond, maar ook ideaal wanneer je gasten te eten krijgt. Het is goed voor te bereiden en het een ideaal recept om restjes groenten uit de koelkast op te maken. Zo is deze versie van Nasi met hamblokjes ontstaan. Nasi is ook een goed begeleidend gerecht bij bijvoorbeeld een Indonesisch vleesgerecht of als onderdeel bij een Indonesische rijsttafel.

Nasi met hamblokjes

Dit recept is voor 2-3 personen

Ingrediënten:

1 ui
1 prei
1 peen
1 rode of gele paprika
2 tenen knoflook
125 gram hamblokjes
1 tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
1/2 tl gember poeder
1/2 tl komijnpoeder
evt 1/2 tl laos poeder
voor 2 personen gekookte en afgekoelde rijst
2 eieren
2 el ketjap
2 tl sambal

Extra
sate saus
gebakken uitjes

En zo maak je het

  • Snipper de ui en bak dit in een grote koekenpan aan in een scheutje neutrale olie zoals zonnebloemolie
  • Snijd de prei doormidden en was deze goed en snijd de prei vervolgens in halve dunne ringen. Voeg deze toe aan de pan met ui
  • Snijd de peen en de paprika in blokjes
  • Bak de groenten samen aan in de pan en voeg vervolgens de hamblokjes toe en bak dit goed mee
  • Voeg alle droge kruiden toe en bak het goed mee in de pan
  • Wanneer dit goed is aangebakken, voeg dan de rijst toe en bak dit aan
  • Maak een kuil in het midden van de pan en doe hierin 2 eieren en roer enkel het ei zodat er een roerei ontstaat. Je kunt er ook voor kiezen om een omelet in een aparte pan te bakken
  • Meng vervolgens alles samen en voeg de sambal en de ketjap toe

Serveer de nasi met lekkere bijgerechten of eet enkel deze nasi met wat saté saus, gebakken uitjes en kroepoek

Wil je dit gerecht vegetarisch maken, hoef je enkel de hamblokjes niet te voegen.

 

Eet smakelijk!

 

Nasi met hamblokjes
Informatie
recipe image
Recept Naam
Nasi met hamblokjes
Publicatie Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Facebook0
Facebook
Pinterest16
Pinterest
INSTAGRAM

Online Chefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *