Lasagne met veel groenten

Een recept voor een goed gevulde lasagne met veel groenten. Daarom is dit recept ook extra goed geschikt voor kinderen.
Wij gebruiken voor dit recept geen gebruik van pakjes of zakjes dus daarom ook gezonder voor jou en jouw gezin. En hierna zal je die pakjes ook niet meer willen eten. Deze lasagne is heerlijk afgemaakt met een bechamel saus.

Lasagne

Recept is voor 4 personen

Ingrediënten

2 flinke uien gesnipperd
3 tenen knoflook
2 takken rozemarijn
3 takken tijm
500 gram rundergehakt
optioneel  klein stukje chorizo of spekjes
1 laurierblad
2 tl gedroogde oregano
2 penen
1 courgette
3 bleekselderij stengels
1 klein blikje tomatenpuree
2 blikken tomatenblokjes
scheutje water
lasagne vellen
verse basilicum
Parmezaanse kaas

Bechamel saus
50 gram boter
50 gram bloem
500 ml melk
zout/peper
snuf nootmuskaat

 

En zo maak je het:

  • Snipper de uien en fruit deze in een ruime pan aan met een scheut olijfolie
  • Snijd ondertussen de knoflook en voeg deze toe aan de pan
  • Rits de rozemarijn en snijd deze fijn en voeg dit toe aan de pan samen met de takken tijm. (De takken haal je later weer uit de pan)
  • Wanneer de uien glazig gebakken zijn, voeg dan het gehakt toe en evt in stukjes gesneden chorizo
  • Voeg een laurierblad en oregano toe
  • Snijd de peen, courgette en bleekselderij in kleine stukjes en voeg dit toe aan de pan wanneer het gehakt rul gebakken is
  • Bak de groenten even mee
  • Voeg daarna de tomatenpuree en bakt dit goed mee zodat de tomatenpuree ontzuurt
  • Voeg de blikken tomaten toe en een scheutje water en laat dit minimaal een kwartier pruttelen en proef of er peper en zout toegevoegd moet worden.
  • Verwarm nu de oven voor op 190 °C
  • Maak nu de bechamel saus. Dit doe je door boter te laten smelten in de pan. Voeg dan het bloem toe en bak dit samen tot het begint te ruiken naar koekjes (blijf goed roeren zodat het niet aanbakt). Voeg dan de melk toe en roer dit goed door elkaar tot het een gladde massa wordt. Wanneer het te dik is, kun je melk of water toevoegen. Voeg als laatste nog de kruiden toe
  • Verwijder de takjes tijm uit de pan
  • Maak dan de lasagne. Dit doe je door te beginnen met een dun laagje saus op de bodem van de ovenschaal
  • Leg boven op de saus de lasagne vellen, daarop een laag bechamel saus, daarna een laag saus met daarop wat blaadjes basilicum. Herhaal dit tot de saus op is.
  • Beëindig de lasagne met een lasagne vellen met daarop bechamel saus, flink wat Parmezaanse kaas, tomaten en basilicum. Maak het af met wat olijfolie.
  • Dek dan de lasagne af met aluminium folie en zet dit in de oven voor 20 min
  • Haal na 20 min het folie eraf en zet de lasagne nog voor zo’n 35 min terug in de oven
  • Laat de lasagne vervolgens even afkoelen want dan is het makkelijker snijbaar

Serveer deze lasagne met een groene simpele salade

 

Eet smakelijk!

Lasgane
Informatie
recipe image
Recept Naam
Lasagne met groenten
Publicatie Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Facebook0
Facebook
Pinterest16
Pinterest
INSTAGRAM

Online Chefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *