Kardemom cake

Deze kardemom cake is een frisse cake wat goed past bij een kopje thee of koffie. Dus organiseer je een high tea? Of houd je zelf van een cake bij de koffie, probeer deze dan kardemom cake uit!

Kardemom cake

Ingrediënten;

200 gram bloem
1 1/2 tl bakpoeder
1 tl kardemom poeder
2 eieren
170 gram suiker
145 gram boter
120 ml melk

20 cm cakeblik

 

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C
  • Vet de bakvorm goed in met boter
  • Doe de bloem, bakpoeder en kardemom poeder in een kleine kom
  • Doe dan de eieren samen de suiker in een grotere kom en klop dit met een elektrische garde door elkaar tot het luchtig is
  • Smelt de boter in een kleine steelpan. Wanneer de boter gesmolten is, voeg dan de melk toe en laat dit even pruttelen.
  • Voeg het dan toe aan de ei en roer dit gelijk goed door
  • Spatel dan het bloemmengsel erdoor heen
  • Doe het dan in de vorm en zet het voor 25-30 min in de oven
  • Prik na die tijd met een saté prikker in de cake. Wanneer de saté prikker en droog uit komt, is de cake gaar en kun je hem uit de oven halen
  • Laat hem even 5-10 minuten in de vorm afkoelen en haal hem daarna voorzichtig uit de vorm en laat hem daarna nog goed afkoelen

Eet smakelijk!

 

Kardemom cake
Informatie
recipe image
Recept Naam
Kardemom cake
Publicatie Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Facebook0
Facebook
Pinterest17
Pinterest
INSTAGRAM

Online Chefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *