Italiaanse gehaktballen met linzen

Een lekkere ouderwetse gehaktbal, daar houden wij wel van. Maar deze variatie op de ouderwetse gehaktbal vinden wij ook heel erg lekker. Deze Italiaanse gehaktballen met linzen zijn net wat anders door de kruiden en de linzen die toegevoegd zijn aan het gehaktmengsel. Hierdoor kunnen de gehaktballen wel wat sneller uit elkaar vallen, dus bak ze met beleid. Doordat je linzen gebruikt in dit recept, hoef je minder gehakt te gebruiken. Goed gehakt is in het algemeen duurder dan linzen waardoor je bespaart op de kosten. Daarnaast zijn linzen erg gezond voor je. Ze zitten bomvol vezels, ijzer en eiwitten.
Wij vinden het lekker om het te eten bij spaghetti met Italiaanse tomatensaus afgemaakt met een beetje Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Italiaanse gehaktballen met linzen

Dit recept is voor 2 personen.

En dit heb je ervoor nodig:

250 gram rundergehakt
3 el gekookte linzen uit blik
1 teentje knoflook
1 tl worcestersaus
1 el geraspte Parmezaanse kaas
4-6 blaadjes basilicum
paneermeel
eventueel 1 ei

En zo doe je het:

  • Snijd de knoflook en de basilicum fijn
  • Spoel de linzen goed af en laat ze goed uitlekken
  • Voeg alle ingrediënten samen in een kom en kneed dit door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en voeg naar eigen idee paneermeel toe tot het een stevig mengsel is. Wanneer je er ballen van kunt draaien/knijpen en ze vallen niet uit elkaar, is het mengsel goed. Wanneer dit niet lukt, kun je 1 ei toevoegen als bindmiddel. Voeg dan ook nog wat paneermeel toe aan de gehaktballen zodat ze niet te vochtig worden.
  • Verwarm een koekenpan voor en leg de ballen voorzichtig in de pan en voeg daarna een scheut olijfolie toe.
  • Bak de gehaktballen rondom bruin
  • Serveer deze Italiaanse gehaktballen met linzen samen met een Italiaanse tomaten saus en spaghetti.

Eet smakelijk!

Informatie
recipe image
Recept Naam
Italiaanse gehaktballen met linzen
Publicatie Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Facebook0
Facebook
Pinterest0
Pinterest
INSTAGRAM

Online Chefs

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *