Indiase broccoli soep

Deze Indiase broccoli soep is een gezonde soep met een spicy twist. Broccoli is een super gezonde groente en het smaakt erg lekker met de kruidige specerijen die eraan toegevoegd zijn. Je kunt de soep zeer fijn pureren, maar je kunt er ook voor kiezen om nog stukjes broccoli in de soep te houden. De keuze is aan jou!
Wil je deze soep serveren als maaltijdsoep, voeg dan linzen en kikkererwten toe. Zo heb je een gezonde en vullende maaltijdsoep.
Serveer de soep met Indiase naanbrood.

Indiase broccoli soep

Ingrediënten:

1 grote ui
3 tenen knoflook
3 tl kerrie poeder
1 tl komijn poeder
1 tl kurkuma
1 grote stronk broccoli
1,5 l groentebouillon
optioneel 1 blik linzen
optioneel 1 blik kikkererwten

 

En zo maak je het:

  • Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een soeppan met een laagje zonnebloemolie
  • Voeg de kruiden toe en bak deze even mee in de pan
  • Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en voeg deze toe aan de pan
  • Voeg de bouillon toe en kook de soep tot de broccoli gaar is. Dit duurt ongeveer 10 minuten
  • Pureer de soep tot je gewenste structuur
  • Proef de soep en breng hem eventueel op smaak met peper
  • Voeg eventueel de linzen en kikkererwten toe en verwarm dit nog 5 minuten in de soep.
Indiase broccoli soep
Informatie
recipe image
Recept Naam
Indiase broccoli soep
Publicatie Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Facebook0
Facebook
Pinterest14
Pinterest
INSTAGRAM

Online Chefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *