Granola appel kaneel

Een goed begin van de dag: een kom met griekse yoghurt en een lekkere schep granola erop. Wij maakten al onze eigen granola sinds wij erachter kwamen hoeveel suiker er in kant en klare ontbijtgranen zitten. Omdat het zo simpel te maken is, is de granola nu favoriet in ons huis maar ook in onze omgeving. Zo maakte wij al eerder deze gezonde granola, maar nu hebben wij een nieuwe variant gemaakt met appelmoes. Naast de appelmoes wordt er geen zoetstof toegevoegd en is het dus een verantwoorde keus, maar let dan wel op dat je ongezoete appelmoes koopt. Ook deze granola is niet veilig in dit huis en wordt er regelmatig uit de pot tussendoor gesnoept. Ook is deze granola appel kaneel lekker als crunch met een schep ijs.

granola appel kaneel

Je hebt nodig:

250 gram havermout vlokken
100 gram noten
100 gram lijnzaad
75 gram zonnebloempitten
1 1/2 tl kaneelpoeder
2 kleine kuipjes appelmoes (200 gram)
snufje zout
klein scheutje kokos- of zonnebloemolie

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven op 160 °C
  • Snijd de noten die eventuele wat groot zijn, in kleinere stukjes
  • Mix alle droge ingrediënten samen
  • Voeg nu alle ingrediënten samen en mix dit goed en verdeel dit over een bakplaat
  • Zet de bakplaat voor zo’n 30 min in de oven en mix dit na iedere 10 min even door. (kijk tussendoor af en toe even of het niet verbrand)
  • De granola is goed wanneer dit krokant aanvoelt en het bruin gekleurd is.
  • Laat de granola nu goed afkoelen en doe het daarna in een goed afsluitbare pot. Zo houd je deze granola appel kaneel zeker 2 weken goed.

Eet deze granola appel kaneel lekker met een kom griekse yoghurt en wat fruit.

Eet smakelijk!

granola appel kaneel
Informatie
recipe image
Recept Naam
Granola appel kaneel
Publicatie Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Facebook0
Facebook
Pinterest93
Pinterest
INSTAGRAM

Online Chefs

2 Comments

    • Beste Peter,

      Leuk dat je reageert op ons recept. Wij hebben dit zelf nooit geprobeerd, maar wij denken dat dit waarschijnlijk wel kan. Wij denken dat je de appel niet te fijn moet raspen en er wat honing en olie aan toe moet voegen. Wil je het ons laten weten als het gelukt is? Veel plezier en succes Peter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *