Gado gado

Gado gado is een Indonesische groentegerecht wat gegeten wordt als onderdeel van bijvoorbeeld een rijsttafel. Ook kun je dit gerecht eten als een salade bij warm weer. Het zijn verschillende knapperige groenten met een pindasaus dressing. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om gewone pindasaus erbij te serveren.

Gado gado

Dit gerecht is voor 2 personen

Ingrediënten:

2 eieren
1 grote peen
halve broccoli
2 aardappels of handvol krieltjes ongeschild
handvol sperziebonen (eventueel uit de vriezer)
1/4 chinese kool
6 radijsjes
1/2 komkommer

pindasaus dressing:

2 flinke el pindakaas
1 el ketjap
1 tl sambal
sap van 1 sappige limoen
scheut vissaus
scheutje water

En zo maak je het:

  • Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de eieren
  • Snijd ondertussen de peen in reepjes
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd ze in hapklare stukjes
  • Snijd de aardappels in stukjes
  • Haal de eieren met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed koud schrikken onder koud water
  • Blancheer vervolgens kort de groenten die je hebt gesneden één voor één in de pan. Zo kun je de groenten mooi uit elkaar houden voor de presentatie. Zet de groenten apart
  • Snijd vervolgens de andere groenten, die je niet hoeft te blancheren, in stukjes en houd deze apart
  • Maak dan de dressing in staafmixer. Voeg alle ingrediënten van de dressing in een staafmixer en mix dit goed. Proef of de verhouding goed is van de dressing.
  • Verdeel dan alle groenten mooi op een bord of kom en voeg daaraan de dressing.
  • Garneer deze gado gado eventueel met wat gebakken uitjes.

Eet smakelijk of selamat makan

gado gado
Informatie
recipe image
Recept Naam
Gado gado
Publicatie Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Facebook0
Facebook
Pinterest6
Pinterest
INSTAGRAM

Online Chefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *